tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
BOMBINO @VINTAGE INDUSTRIAL BAR
20.12.2018. , Zagreb
event Događaj

BOMBINO @VINTAGE INDUSTRIAL BAR

14.12.2018.

Najpoznatiji tuareški virtuoz na gitari, predstavnik pobunjeničkog pustinjskog rocka – BOMBINO, stiže 20. prosinca u Vintage Industrial na svoju prvu klupsku svirku u Hrvatskoj. Mogli ste ga vidjeti samo u festivalskim izdanjima (InMusic), a sada ga konačno dovodimo u intimnu atmosferu kluba, što će mu ujedno biti treći nastup u Hrvatskoj.

Za uvod u koncert i after bit će zadužen DJ Emir Fulurija, ujedno i urednik radijske etno/world music emisije Izvorišta.

U svibnju ove godine Bombino je izbacio sedmi album „Deran“ preko Partisan Recordsa i automatski zaradio hvalospjeve poput „Sultan of shred“ by The New York Times ili „The world's best guitarist“ by Noisey....

Bombino se probio svojim trećim studijskim albumom „Agadez” prije sedam godina, što mu je otvorilo priliku da snimi svoje sljedeće dvije ploče sa svjetski slavnim glazbenicima u ulozi producenta. Prvo je to 2013. na albumu „Nomad” bio Dan Auerbach iz The Black Keys glavom i bradom, da bi ga tri godine kasnije na „Azel” zamijenio gitarist i pjevač benda Dirty Projectors, David Longstreth.

Oba ova albuma priskrbila su Bombinu dovoljno kritičarske hvale i slave da si može priuštiti snimanje svog novog albuma „Deran” ponovno u Africi, bez jakog imena koje bi dodalo višak medijske pozornosti poput dvaju prethodnika.“ I.L. (RDD)

Cijena ulaznica je 75 / 80 kuna u VIBu & Dirty Old Shopu.

Facebook event