tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DATA FUSION AND VISUALIZATION – RADIONICA
14.5.2019. , Zagreb
event Događaj

DATA FUSION AND VISUALIZATION – RADIONICA

13.05.2019.

U sklopu Mozgala, jedinstvenog studentskog natjecanja na području podatkovne industrije, u utorak 14. svibnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (dvorana A201) u 18:00 sati, održat će se radionica na temu Data Fusion and Visualization koju će voditi Andrea Priša, Senior Machine Learning Specialist iz tvrtke A1 Hrvatska.

Sudionicima na radionici omogućit će se kratki pregled vizualizacije podataka i postupak prikazivanja analize velike količine podataka na jednostavniji način, što je ujedno i prvi korak u dobivanju kvalitetnog uvida u relacije i uzorke u podacima. Vizualizacija podataka iznimno je važna za zadatak i utječe na krajnje rješenje. Prezentiranje tog postupka provest će se u Pythonu (programskom jeziku) koristeći integrirane funkcije poput Matplotliba, Seaborna te Pandasa . Sudionici će imati priliku sami napraviti kratku eksplorativnu analizu podataka koristeći podatke iz područja telekomunikacijske industrije koji su vezane uz migraciju, tj. prelazak pretplatnika konkurentnom operateru te će se analizirati odnosi između varijabli i ponavljajućih uzoraka.

Mozgalo je studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja čiji je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora.

Za više informacija o natjecanju klik na link niže.

Facebook stranica