tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FRANK CARTER AND THE RATTLESNAKES
28.3.2019. , Zagreb
event Događaj

FRANK CARTER AND THE RATTLESNAKES

28.01.2019.

Nakon fantastičnih i nemilosrdno učinkovitih udaraca zvanih „Blossom” i „Modern Ruin” Frank Carter and the Rattlesnakes vraćaju se s trećim izdanjem nazvanim „End Of Suffering” koji će biti objavljen 3. svibnja. Ovdašnja publika imat će ga prilike čuti uživo 28. ožujka na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture, jedinom u našoj regiji.

Snimljen u svega šest mjeseci tijekom toplinskog udara koji je poharao London prošlog ljeta „End Of Suffering” nazvan je prema budističkom terminu za prosvjetljenje. To je ujedno i zvuk benda koji ulazi u potpuno novo carstvo osjetila, 40-minuti rock’n’rollercoaster složen od moćnih bangera, emotivnih balada i grunge uspavanki te protkan iskrenim i moćnim tekstovima.

S Camom Blackwoodom (George Ezra / Jack Savoretti) i legendarnim Alanom Moulderom (Nine Inch Nails / Queens Of The Stone Age) za miks pultom album predstavlja Cartera, ko-autora Deana Richardsona i ekipu kako se zaletavaju I skaču na glavu u neistražene vode. U otvarajućoj „Why A Butterfly Can’t Love A Spider Frank tako pjeva „When I’m high I’m in heaven / When I’m low I’m in hell”, dok je njihov prvi singl „Crowbar” opasan, naoštreni, zvučni Molotovljev koktel. Vibe i energiju novih pjesama Carter je najbolje opisao jednim natpisom. „Vidio sam sjajan grafit u Parizu za vrijeme pobuna. Pisalo je „odrubljivali smo glave zbog manje razloga”. Obožavam taj stav. Ljudima je dosta da ih se na silu hrani tamom i propašću”. Video za „Crowbar” isporučio je dugogodišnji suradnik Ross Cairns, koji je režirao spotove za Biffy Clyra i QOTSA.

Kad se bijes stiša još više zapanjujućih emotivnih nijansi izbija na površinu. „Anxiety” je paranoidna festivalska himna u stvaranju, a „Love Games” apsolutna ljepotica od pjesme, teško distorzirana posveta Amy Winehouse. „Angel Wings” je, s treće strane, sumorna poput poezije Charlesa Bukowskog. Urlik egzistencijalnog očaja, podebljanog vodkom i vicodinom, stvorio je „perje stvoreno od dijamantnih prstena / zmajeve stvorene od zraka” i može stati uz bok s znamenitim trećim albumima kao što su „Holy Bible” MSP-a i „In Utero” Nirvane.

Na albumu se kao gost pojavljuje i veliki Tom Morello u pjesmi „Tyrant Lizard King”. On i Frank sreli su se na Resurrection Festivalu u Španjolskoj gdje je su zajedno izveli RATM klasik „Killing In The Name Of” ispred 40.000 fanova završivši pjesmu sa stagedivingom dostojnim ulaska u Rock’n’Roll kuću slavnih.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 100 kuna, a na dan koncerta trebat će izdvojiti 120 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • entrio.hr