tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
WARDRUNA U K.D. VATROSLAVA LISINSKOG
7.4.2019. , Zagreb
event Događaj

WARDRUNA U K.D. VATROSLAVA LISINSKOG

01.11.2018.

Kultna norveška dark folk grupa Wardruna po prvi put stiže na ove prostore. Svoj spektakularni audio vizualni show donose u nedjelju 7. travnja u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Wardrunu su 2002. osnovali Einar Selvik i Gaahl, bivši članovi black metal benda Gorgoroth, zajedno s Lindy Fay Hella, u želji da stvaraju glazbu temeljenu na nordijskoj kulturi. Dosad su objavili tri albuma, svaki baziran na setu runa upotrebljavajući povijesne i tradicionalne instrumente te kombinirajući ih sa zvukovima iz prirode i elektronikom. Globalni proboj doživjeli su 2014. kad su pozvani da zajedno s Trevorom Morrisom naprave glazbu za drugu sezonu hit serije „Vikinzi“. Na krilima ogromnog uspjeha serijala album „Runaljod – Ragnarok“ debitirao je na prvom mjestu Billboardove top liste world izdanja.

Posljednjih godina Einar Selvik izvodio je akustične verzije Wardruninih pjesama i glazbe skladane za „Vikinge“. Koncertnu energiju zabilježio je na novom izdanju „Skald“ koje će biti objavljeno 23. studenog.

Obožavani i iznimno cjenjeni od žanrovski šarolike publike Wardruna će premijerno stići i u Hrvatsku. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će ih u nedjelju 7. travnja 2019. godine.

Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 22. listopada po cijeni od 170, 200 i 230 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima, sustav ulaznice.hr i blagajna Lisinskog.