tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FASCINACIJE – PRODAJNA IZLOŽBA U LAUBI
news Novost

FASCINACIJE – PRODAJNA IZLOŽBA U LAUBI

11.01.2019.

Lauba prati svjetske trendove koji prikazuju pozitivan utjecaj tržišta na suvremenu umjetničku scenu te se odlučila na izlazak na tržište umjetnina i dogovorila suradnju sa sedam hrvatskih umjetnika u čiju vrijednost i kvalitetu vjeruje i za nju jamči.

Prva prodajna izložba otvorenog tipa održat će se od 15.- 24. siječnja 2019. u Laubi gdje ćeš imati priliku pogledati ono što je dosad držano u tajnosti. Tko su hrvatski umjetnici koji su uzbudili hrvatsku kolekcionarsku scenu?  Oni su Đuro Seder, Marija Ujević Galetović, Kristian Kožul, Dujo Jurić, Gordana Bakić, Alem Korkut i TARWUK.

Koncept same izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika i karakteristike koje ih čine odvojivima od drugih. Izložba FASCINACIJE nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“.

Za neke od njih umjetnost znači pomicanje likovnih granica u različitim medijima i traganja za prostornim strukturama, za neke traganje za početnim iskonskim impulsom nečega što je najbliže ljudima, za neke pokušaj da se sačuva trajnost prolaznoga...

U svakom slučaju, možemo reći kako su okupljeni radovi nematerijalni nukleusi duha i stava njihovih autora manifestirani kroz umjetnički izraz, namijenjeni izlaganju i interpretaciji drugih.

Poslastica za ljubitelje umjetnosti koji će ovaj put moći ne samo razgledati, nego i kupiti izložene radove.

Facebook event