tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG I NJEMAČKOG JEZIKA
tip Savjet

LJETNA ŠKOLA HRVATSKOG I NJEMAČKOG JEZIKA

18.04.2019.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u suradnji s Fachhochschule Burgerland iz Eisenstadta, Austrija svake godine u ljetnim mjesecima organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika.

Program ljetne škole sastoji se od učenja jezika te znanstvenog, kulturnog i gospodarskog sadržaja koji čine predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi, književnosti i znanosti.

Nastava se odvija svakim radnim danom, sveukupno 60 sati nastave jezika, te učenje u tandemu sa austrijskim polaznikom. Polaznici su podjeljeni u grupe shodno razini znanja njemačkog jezika, a nastavnici su profesori sa austrijskih sveučilišta. Program se sastoji i od organiziranih terenskih nastava, radionica te izleta i filmskih večeri.

Po uspješnom završetku programa (polaganjem završnog ispita) dodjeljuje se 4 ECTS boda.

Najveća prednost ljetne škole jest u mogućnosti komunikacije s izvornim govornikom što pridonosi usavršavanju jezika u vrlo kratkom vremenu. U programu sudjelovati će 24 austrijskih i 24 hrvatskih studenata po principu hrvatski student uči njemački a austrijski student hrvatski jezik.

Za sudjelovanje mogu se prijaviti svi redovni studenti hrvatskih sveučilišta i visokih škola bez obzira na smjer i fakultet uz uvjet poznavanja njemačkog jezika (najmanje 4 semestra po 4 sata tjedno).

Troškove ljetne škole: smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškovi održavanja nastave, organiziranja izleta te ostalih popratnih sadržaja snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK). Polaznici su obvezni snositi troškove dolaska i odlaska na ljetnu školu te uplatiti pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 1.800,00 kn uz mogućnost plaćanja u dvije rate.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli plaćaju manju pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 500,00 kn ali im nije osiguran smještaj i prehrana.

Prijavi se