tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
OSLIKAJ CROZ – NATJEČAJ ZA ČLANOVE HDLUa
tip Savjet

OSLIKAJ CROZ – NATJEČAJ ZA ČLANOVE HDLUa

05.11.2018.

HDLU i CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje se predstavlja na pročelju zgrade tvrtke CROZ, a originalni radovi trajno su izloženi u uredskim prostorima CROZ-a.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima. Dosad su izlagani plakati Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak i Ivane Barišić Tomšić.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Projekt je krenuo s izvedbom tijekom listopada 2017. i trajat će do prosinca 2018. u okviru čega će se realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom (ukupno 5 natječaja) koji će biti objavljeni na web stranicama HDLU-a.

Tema za peti plakat je: ZAHVALNOST 

Zahvalnost je pozitivan osjećaj i stav kao odgovor na iskazanu dobrobit. Posebice je naglašena u ovo doba godine, potaknuta blagdanskim duhom, promišljanjem o kraju tekuće godine ali i raznim komercijalnim marketinškim trikovima. Zahvalnost je složen osjećaj potaknut ili emocionalnom ili racionalnom procjenom. U SAD-u se tradicionalno slavi Dan zahvalnosti dok se u antičko doba zahvalnost tumačila kao vrlina i bila je povezana s pravdom. Iako je zanimljivo razmotriti i sam pojam zahvalnosti, dovoljno je intrigantno promisliti o cjelokupnom osjećaju koji nam zahvalnost donosi.

Očekuje se da likovna rješenja budu učinjena u prepoznatljivom stilu dosadašnjeg umjetničkog djelovanja pojedinog autora. S obzirom na frekventnost lokacije i profil posjetitelja, očekuje se da radovi ne sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj.  Očekuju se afirmativna likovna rješenja koja promiču društvenu odgovornost.

AUTORSKI HONORAR:

Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 5.000,00 kn neto. Honorar isplaćuje HDLU temeljem ugovora o umjetničkom autorskom djelu koji se potpisuje prilikom odabira autora, a isplaćuje najkasnije do 30.12.2018. na žiro račun umjetnika.

Rok prijave je 26. studenog 2018. Detalje o prijavi potraži niže na linku.

Prijavi se