tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
10 MILIJUNA RASPBERRY PI MINI RAČUNALA
event Događaj

10 MILIJUNA RASPBERRY PI MINI RAČUNALA

27.09.2016.

Znastvenici s odjela Computer Science u engleskom Cambridgeu odlučili su 2012. povećati broj mladih ljudi koji upisuje ovu vrstu studija. Način na koji su to planirali izvesti jesti izbacivanje jeftinog programabilnog računala koje bi bilo dostupno svim mladim ljudima i koje bi u njima potaknulo želju za programiranjem.

Računalna pločica veličine kreditne kartice, s cijenom od svega par funti, dobila je naziv Raspberry Pi. Očekivali su da bi po najboljim prognozama mogli prodati 10 tisuća komada, ali dogodilo se nešto potpuno neočekivano. Ovih dana Raspberry Pi dosegao je prodaju od nevjerojatnih 10 milijuna komada širom svijeta. I to u nepunih 5 godina.

Raspberry Pi je pokrenuo pravu programersku revoluciju i više nego ispunio prvotnu zamisao njegovih tvoraca. Ponuda je s jednog računala proširena na nekoliko modela i dodataka, izlazi časopis posvećen Raspberryju, tiskane su brojne knjige za programiranje, a svaki dan bivaju predstavljene stotine radova bazirane na Raspberryju.

Ako već programiraš ili tek želiš naučiti priključi se Raspberry Pi revoluciji!

Slika: Raspberry Pi Facebook