tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
10 NOVITETA ZA iOS 10
event Događaj

10 NOVITETA ZA iOS 10

22.09.2016.

Apple je toliko izludio svijet izbacivanjem standardnog 3,5 mm priključka za slušalice i novim AirPod bežičnim slušalicama umjesto standardnih žičanih da je čak i lansiranje novog iOS-a 10 prošlo pomalo ispod radara.

iOS 10 donosi dosta noviteta, a ovih 10 se nama učinilo najzanimljivijim.

Brisanje stock aplikacija

Napokon se možemo riješiti aplikacija koje su nam bespotrebno zauzimale memoriju i cijedile bateriju. Sa zadovoljstvom se pozdravljamo sa Stocks, Contacts, Podcasts...

Novi emojii

Zar nam je potrebno još? Da, potrebno nam je! :) Na desetki stiže 100 novih emojija i sada nam je u potpunosti jasno da možemo komunicirati samo s njima bez ijednog slova u poruci. Izgleda da su Egipćani ipak bili na tragu nečeg dobrog...

Brži pristup kameri

Nove funkcije lock screena podložne su raspravi, ali jedna stvar je jasna – swipe ulijevo i kamera je tu. Sada nema šanse da propustite neki trenutak petljajući po mobitelu dok ne dođete do kamere.

Mogućnost „pročitane/nepročitane“ poruke za svaki iMessage razgovor

Ako koristite iMessage možete za svaki razgovor posebno uključiti ili isključiti opciju da druga osoba vidi jeste li pročitali poruku ili ne. Dovoljan je tap na „i“ na vrhu razgovora.

Nove funkcije alarm clocka

Alarm clock od sada pomaže kako bi se što bolje naspavali. Možete namjestiti koliko sna želite, kada idete spavati i kada se budite. Ako ovo uistinu djeluje proglašavamo to najboljom iPhone aplikacijom ikada.

Opcija pronalaska auta

Ako ste jedni od onih koji nikada ne znaju gdje su parkirali opcija pronalaska auta uštediti će vam puno vremena. Kada zaustavite vožnju Apple Maps šalje notifikaciju da je zabilježio mjesto gdje ste parkirali. Ako niti to ne pomaže možete dodati i fotku mjesta :).

Unsubscribe s mailing lista

Još jedna odlična opcija. Inbox se često puni kojekakvim promo materijalima koji su nam u jednom trenutku bili bitni, a sada nam samo smetaju. S ovom opcijom brzo se možemo odjaviti s mailing liste bez da trošimo vrijeme tražeći unsubscribe button ispisan mikroskopskim fontom na dnu maila.

Lakše brisanje pjesama

Kao i mailovi, pjesme često zakrče memoriju iPhonea. Sad brzo možemo doći do slobodnog prostora putem opcije Settings-Music-Optimize Storage.

Pametnije pretraživanje fotografija

Novi sustav pretrage fotografija „prepoznaje“ fotografije bez da slika ima posebno ime. Upišete li u tražilicu „beach“ eto svih fotki s plaže.

Više opcija za iMessage

iMessages više nisu dosadne! Od sad mogu postati prava mala umjetnička djela. Mogu se dodati stickeri, može se crtati, poslati poruku pisanu „nevidljivom tintom“ koja se mora „ogrebati“ kako bi se vidjela...