tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
11. SUBVERSIVE FESTIVAL
6.-23.5.2018. , Zagreb
event Događaj

11. SUBVERSIVE FESTIVAL

02.05.2018.

Od 6. do 14. svibnja u kinima Europa i Tuškanac, te u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se 11. Subversive Film Festival, s više od 50 filmskih naslova i natjecateljskim programom dokumentarnih, igranih i kratkometražnih filmova koji će se natjecati za nagradu Wild Dreamer. Filmski program otvaramo u nedjelju, 6. svibnja u 19 sati u kinu Europa, filmom Lucky u kojem je legenda američkog nezavisnog filma 91-godišnji Harry Dean Stanton u velikom stilu ostvario svoj posljednji filmski nastup, a u filmu se pojavljuje i David Lynch.

11. Subversive festival i ove će godine, kao jedna od najvažnijih međunarodnih manifestacija borbene solidarnosti ljevice, od 6. do 23. Svibnja na filmskim projekcijama te programima Konferencije, Subversive foruma, 2. AlterEkonomskog foruma i Balkan foruma uz posebno obilježavanje 50 godina May 1968 i 170. obljetnicu „Manifesta Komunističke partije“ ugostiti više od 100 intelektualaca ,članova 4. Internacionale, komunističkih i radničkih partija, sindikalista, umjetnika, filmaša i aktivista iz cijelog svijeta.

Od svih predavača, sudionika okruglih stolova i panela izdvojili bismo goste debate „O budućnosti Europe“ u organizaciji Europske ujedinjene ljevice GUE/NGL: to su članovi Podemosa, die Linke, Syrize, Nove ljevice, Radničke fronte, Prava na grad te goste Subverzive foruma: Catherine Samary (Revolutionary Communis League), Catarinu Principe (članica Bloco de Esquerda, Portugal), Miguela Urbana (jedan od osnivača Podemosa), Iana Parkera (Socialist resistance), Alexa Merloa (Anticapitalistas), Eulalia Reguant (CUP, Katalonski parlament) i Davida Conliffea (sindikat UNITE).

Najveća zvijezda 2. AlterEkonomskog foruma svakako je Branko Milanović vodeći svjetski ekonomist i jedan od najvrhunskijih eksperata za pitanja siromaštva i nejednakosti koji od 2007. godine radi kao profesor na School of Public Policy Sveučilišta Maryland.

Najvažniji gosti Konferencije uz TERRYA EAGLETONA i Ninu Power su Eric Toussant, Stathis Kouvelakis, Sylvain Lazarus, Juha Suoranata, Wayne Wisser te Dragutin Lalović, Bogomir Kovač i Ivana Peruško.

Facebook event