tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
13. DAN DRUŠTVENIH IGARA
15.9.2018. , Zagreb
event Događaj

13. DAN DRUŠTVENIH IGARA

06.09.2018.

Udruga Igranje organizira 13. Dan društvenih igara koji će se održati 15. rujna. Drugu godinu za redom ova manifestacija se održava u prostorima Vintage Industrial Bara.

Ova, već tradicionalna manifestacija, okuplja brojne ljubitelje društvenih igara, od onih kojima je to praktički svakodnevica i koji igraju složenije igre do pojedinaca ili obitelji koji tek otkrivaju svijet društvenih igara.

Od 11 do 20 sati posjetitelji će imati priliku odigrati neke od preko 100 društvenih igara iz kolekcije Udruge Igranje te kupiti igre, stripove i knjige, a nakon 20 sati oni najustrajniji igranje mogu nastaviti u igraonici društvenih igara Meeple's Corner u Ulici kraljice Jelene 8 (kod Branimirove tržnice).

Posjetitelji će se za pomoć i informacije o igrama moći obratiti volonterima Udruge Igranje, a imat će priliku i vidjeti najbolje kolekcije figurica i objekata Wahrhammer Age of Sigmar, ultra popularne igre koja je više od same igre i predstavlja pravi hobi među boardgame geekovima!

Društvene igre imaju edukativni karakter jer se razvijaju brojne vještine kao što je rješavanje problema, strateško promišljanje, kombinatorika, snalažljivost i slično, a istovremeno predstavljaju odličnu zabavu i kvalitetno druženje s drugim igračima.

Društvene igre znače učenje kroz igru, pa ne čudi da su u nekim školama u Hrvatskoj organizirane vanškolske aktivnosti na tu temu. Tako djeca u školama u Zagrebu, Petrinji i Velikoj Ludini uče kroz zabavu već nekoliko godina, a Udruga Igranje radi na uključivanju drugih škola te namjerava razraditi projekt koji će predstaviti Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Cijena ulaznice je 15 kuna po osobi, a za djecu 5 kuna. Za članove udruge Igranje i njihove obitelji ulaz je besplatan.

Više informacija