tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
15. ZAGREB FILM FESTIVAL
11.-19.11.2017. , Zagreb
event Događaj

15. ZAGREB FILM FESTIVAL

07.10.2017.

Ovo godišnje izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 11. do 19. studenog na tradicionalnim lokacijama – kino Europa, kino Tuškanac, MSU… Festival će trajati devet dana i donosi preko stotinu projekcija i filmova u petnaestak programa.

Festival je i dalje fokusiran na debitante i nove autore, nagrada „Zlatni bicikl“ i ove godine dodjeljuje se za popratni program „Ponovo s nama“. Popratni program i ove godine je bogat, „Moj prvi film“ kategorija je koju kurira filmski kritičar Nenad Polimac, „Velikih 5“ donosi nova ostvarenja pet velikih EU kinematografija (Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Italija i Španjolska), Bibijada i PLUS donose filmove za djecu i mlade.

U sklopu programa „Industrija“ održat će se razne filmske radionice, predavanja, paneli koji će okupiti filmske profesionalce. Tu je i „Moj prvi scenarij“ radionica za filmaše koji pripremaju svoj debitantski film.

Kako je bilo na prošlogodišnjem ZFFu pogledaj u kratkom videu: