tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
3. BEERYARD FESTIVAL
1.9.2018. , Zagreb
event Događaj

3. BEERYARD FESTIVAL

19.06.2018.

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festi-val, u svojem trećem izdanju održat će se 1. rujna u velikom dvorištu Jedinstva, na već poznatoj lokaciji na kojoj su održana prva dva festivalska izdanja. #DoživiHmelj priča ostaje ista; stižu poznate i manje poznate domaće pivovare, odlične strane pivovare, novi street food objekti te beskompromisni, široj publici relativno nepoznati, nezavisni bendovi različitih glazbenih žanrova.

Od stranih pivovara ove godine predstavit će se Cloudwater Brew Co, manchesterska pivovara i tiha patnja svakog ljubitelja crafta, pivovara koja je 2017. godine na RateBeer portalu proglašena drugom najboljom pivovarom na svijetu. Uz njih, ove godine publika će moći uživati u proizvodima pivovara Hop Hooligans iz Rumunjske, Brew Your Mind iz Mađarske, Piwne Podziemie iz Poljske, Meadly - Craft Mead, bugarska medovača, Põhjala Brewery iz Estonije i Reservoir Dogs Brewery iz Slovenije.

Domaće pivske snage predstavljat će neke već dobro poznate, a neke po prvi put na festivalu pivovare 5th Element, Beckers Craft Brewery, Black Hat Brewery, Bura Brew, Dubrovačka pivovara, Garden Brewery, Medvedgrad, Mlinarica, Nova Runda, Pivionica, Positive Brewery, Primarius Craft Brewery, Pulfer, Valens, Varionica, Zeppelin Brewery i Zmajska pivovara, od kojih će mnogi posebno za BeerYard po prvi put predstaviti neka svoja nova piva u ponudi.

Posjetitelji će, uz craft pivovare, moći upoznati i craft pubove Cajt, Hop In Craft Beer Bar, Krčmu Horvati i distributera Mas Plenum koji će, između ostalog, za ovu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj.

Za hranu će biti zadužen American bar Dollar iz Varaždina, Volim Ljuto će predstaviti svoje Vrabasco i Alpinos poznate i manje poznate umake i ostali asortiman proizvoda, dok će Giftonaut posjetiteljima nuditi svoje majice s pivskim temama.

Glazbeni dio festivala i ove će godine ponuditi odlične nezavisne bendove različitih glazbenih usmjerenja, u dvorištu Jedinstva od 19:00 sati nastupaju energični hardcore punkeri Stronghold koji su između ostalog nastupali sa Sick Of It All i Agnostic Frontom, “najveća tajna hrvatskog indie rocka”, četvorka Sleepyheads koja je svirala u većini zagrebačkih klubova i do sada stekla zavidan broj publike, psihodelični rockeri Killed A Fox, dio House of Pablo kolektiva koji trenutno rade na novom studijskom izdanju pa zasigurno možemo očekivati i neke nove pjesme da nam predstave i horror pop punk trio Saučešće bend sastavljen od članova Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna u prodaji su na svim prodajnim mjestima Ticketshopa i preko njihovog on-line servisa. Cijena ulaznica ostaje nepromijenjena do 31. kolovoza, a na dan festivala 1. rujna cijena ulaznica će biti 50 kuna.

Više informacija