tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
AFION SPREMA POVRATNIČKI SPEKTAKL U VINTAGEU
8.11.2018. , Zagreb
event Događaj

AFION SPREMA POVRATNIČKI SPEKTAKL U VINTAGEU

29.10.2018.

Cijenjeni i od publike voljeni bend Afion se nakon dugogodišnje pauze vraća u Zagreb! Veliki povratnički koncert održat će u četvrtak, 8. studenoga u Vintage Industrial Baru. Kao jedan od povoda koncerta je i okruglih 15 godina od prvog koncerta benda koji je također bio u Zagrebu!

Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks...), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi „akustični zvuk s energijom rock'n'roll benda" (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.

Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala „živa". Nakon višegodišnje pauze Afion se vraća na scenu zreliji, žedan svirke i zagrebačke publike kako bi se svi zajedno „opili" za 15. rođendan.

Afion su:

  • Lidija Dokuzović - glas
  • Aleksandar Jovevski - kaval
  • Josip Mazić - bas
  • Danijel Maoduš - gitare
  • Nenad Kovačić - udaraljke, glas

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a ako ih ostane na dan će koštati 75 kuna.