tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ALGIERS OTVARAJU 22. SEZONU ŽEDNOG UHA!
26.1.2017. , Zagreb
event Događaj

ALGIERS OTVARAJU 22. SEZONU ŽEDNOG UHA!

27.11.2017.

Razne se godine spominju kao početak djelovanja ovog glazbenog kvarteta porijeklom iz Atlante, glavnog grada američke savezne države Georgije, no kako sami članovi grupe Algiers navode, tek su 2012. objavom prvog singla "Blood" shvatili da je to ono čemu su težili tijekom godina glazbenog istraživanja. Ta se njihova vizija u potpunosti iskristalizirala do objavljivanja istoimenog albuma prvijenca 3 godine kasnije, albuma koji je izašao za jednu od najznačajnijih nezavisnih etiketa danas - Matador Records.

Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka Gang Of Four ili A Certain Ratio do elektropunk i industrial prizvuka kultnih Suicide, zaintrigirao glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili. Kao i obično, postojala je kod mnogih skepsa i strah od "ukletog" drugog albuma koji se nerijetko događa onima koji se odlučuju implementirati nove i nekonvencionalne ideje, pa se takvi već na svom drugom pravom izdanju počinju vrtjeti u krug bezuspješno tražeći izlaz iz okova revolucionarnog albuma prvijenca.

U Močvaru stižu 26. siječnja, a ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna potraži u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13) od 24. studenog i po toj cijeni moći će se kupiti do 3. prosinca. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, a na ulazu kluba na dan koncerta 100 kuna.

Facebook event