tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
AMY + NINA SAFFRON & BACK IS BLACK
22. i 23.9.2018. , Zagreb
event Događaj

AMY + NINA SAFFRON & BACK IS BLACK

21.09.2018.

Britanska neo soul pjevačica Amy Winehouse tragično je preminula je u 27. godini 2011. Jedna od najvećih svjetskih glazbenih nada nastavila je nesretni niz mladih glazbenika koji su nas napustili u ukletoj 27. godini života (Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Brina Jones…).

Odličan dokumentarac o njenom životu, jednostavno nazvan „Amy“, snimljen je 2015. uz velike pohvale njezinih fanova i kritike. Ove subote, 22. rujna, od 20 sati možeš ga pogledati na maksimirskom Vidikovcu.

Prije dokumentarca, od 18 sati, nastupit će Nina Saffron s bendom Back is Black koji će izvoditi najpoznatije hitove legendarne soul, jazz i R&B pjevačice.

Nedjelja donosi potpuni zaokret s filmom Lice s ožiljkom. Uloga kubanskog imigranta Tonyja Montane, koji 80ih stiže u Miami i postaje opaki vođa narko kartela, učinila je Ala Pacina besmrtnim, a film jednim od najboljih uradaka krimi žanra. To nije nimalo čudno ako znamo da ga je režirao Brian De Palma prema scenariju Olivera Stonea (iako se radi o remakeu istoimenog filma iz 1932. godine koji je inspiriran životnom pričom Ala Caponea).

Facebook event