tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
BILI SMO S HOYKOM NA KAVI
15.12.2016. , Zagreb
event Događaj

BILI SMO S HOYKOM NA KAVI

16.12.2016.

Nives, Kristina i Bruno mladi su fotografi koji su jučer imali čast posjetiti studio našeg poznatog fotografa Damira Hoyke i pitati ga baš sve što su ikad željeli znati o fotografiji (a i o drugim temama :).

Nakon upoznavanja i male početne treme krenula su pitanja koja su uistinu pokrila sva područja fotografije od tehničkih pitanja o fotoaparatima preko pitanja o radu s modelima, bilo da se radi o ljudima ili životinjama, do pitanja o konkretnoj pripremi za snimanje na lokaciji.

Hoyka je svojim iscrpnim i temeljitim odgovorima još jednom pokazao koliko želi mlađim generacijama prenijeti svoje dugogodišnje profesionalno znanje i dodatno ih motivirati da se razvijaju kao fotografi. Najzanimljiviji dio druženja bio je kada je Hoyka na pogledao fotografije naših dobitnika i na konkretnim primjerima dao svoje komentare što poboljšati, što istaknuti ili za što nikako nema mjesta na njihovim fotografijama.

Nakon komentara fotografija mladi fotografi imali su priliku upoznati se profesionalnom opremom koju Hoyka koristi na svojim snimanjima, ali su jednoglasno zaključili da im je taj nivo ipak još malo previsok u ovom trenutku. Za kraju je pala i fotka s Hoykom uz želje da novi susret bude na jednoj od budućih Fotosofia.