tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
CITY BLUES: TOMISLAV GOLUBAN
22.8.2018. , Zagreb
event Događaj

CITY BLUES: TOMISLAV GOLUBAN

20.08.2018.

Za njega kažu da je jedan od najboljih hrvatskih bluzera, izvrstan skladatelj i fantastičan svirač usne harmonike – Tomislav Goluban koji u srijedu 22. kolovoza stiže u Ljetni vrt Savske 160. Ne propusti ovaj domaći blues adut u friškom ambijentu Vintageove ljetne pozornice.

Tomislav Goluban (Zabok, Hrvatsko Zagorje), blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji te neće ostaviti ravnodušnim. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači te u vlastiti glazbeni svijet u kojem ćeš se osjećati kao kod kuće.

Diskografiju mu čini devet albuma, jedan kompilacijski te dva maxi-singla, na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock'n'roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe teku kao pritok rijeke Mississippi nastojeći spojiti naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues. Osvojio je 4 nagrade Porin i 3 nagrade Status te zauzeo 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. Pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju.

Upad je besplatan!

Facebook event