tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
COJONES – NOVI ALBUM I TURNEJA
event Događaj

COJONES – NOVI ALBUM I TURNEJA

14.10.2016.

Četiri godine čekao se nasljednik „Bend to Transcend“ (2012.) i napokon je tu! Novi album zagrebačkih Cojonesa nosi naziv „Resonate“ i donosi 8 novih pjesama koje su prešle granicu dosta skučenog stoner rock žanra po kojem su momci do sada bili poznati. Napredak se osjetio već na prethodnom albumu da bi na „Resonate“ transformacija u vlastiti žanr bila potpuna.

Dobar dio posla po tom pitanju odradili su Pavle Miholjević i Jura Ferina, slušateljima poznati kao Svadbas, a glazbenicima kao vlasnici studija Pleasentville, koji su bili zaduženi za snimanje, miksanje i produkciju albuma i čije je neizmjerno iskustvo pomoglo Cojonesima da snime svoj najbolji album do sada.

Jedinstveni artwork albuma napravio je akademski slikar Stipan Tadić uz grafičko oblikovanje Andre Giunija. Album će biti dostupan u LP/CD/digital izdanju kroz PDV Records / Panta R&E uz Rough Trade distribuciju. Prednarudžba je moguća već sada preko PDV Recordsa.

Promotivna turneja u Austriji i Njemačkoj traje od 14. do 22. listopada uz pojavljivanje na festivalima Keep it Low Festival i Fuzzfest Vienna gdje će Cojones zasvirati s Truckfighters, Fatso Jetson, Colour Haze, Greenleaf, Karma to Burn i ostalim prvacima riff žanra.

Hrvatski dio promotivnih koncerata kreće 5. studenog u zagrebačkoj Tvornici i 11. studenog u riječkoj Beertiji.

Cojones „Resonate 2016“ turneja:

14.10. Hallein, Vulkoplast
15.10. Würzburg, Immerhin
17.10. Halle, Hasi
18.10. Berlin, Urban Spree
19.10. Regensburg, Alte Mälzerei
20.10. Jena, Kuba
21.10. München, Keep it Low Festival
22.10. Wien, Fuzzfest Vienna
5.11. Zagreb, Tvornica Kulture
11.11. Rijeka, Beertija