tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DAN I NOĆ NA PMFu 2018.
13.4.2018. , Zagreb
event Događaj

DAN I NOĆ NA PMFu 2018.

21.03.2018.

Dan i noć na PMFu skup je sedam popularno-znanstvenih manifestacija koje se tradicionalno održavaju na sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Noć biologijeFizika danasGeofizika uživoOtvoreni dan geografijeOtvoreni dan geologijeOtvoreni dan kemije i Otvoreni dan matematike stopljene su u veliki jednodnevni festival prirodoslovlja i matematike. Ove godine događanje će se održati 13. travnja.

Ideju otvaranja vrata pokrenuo je Kemijski odsjek 2008. godine, a ubrzo su ga slijedili i ostali. Danas je to jedan od najvećih festivala popularizacije znanosti u Hrvatskoj i po angažiranosti i po posjećenosti, a svakako najveći koji organizira jedan fakultet na području Hrvatske. 

Cilj projekta je na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način posjetiteljima kroz pokuse, predavanja i radionice prikazati znanost i rad djelatnika fakulteta te ih tako senzibilizirati za važnost ovih struka.

Kako je bilo prošle godine pogledaj u videu: