tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DAN S VOLONTERIMA PANNONIANA
event Događaj

DAN S VOLONTERIMA PANNONIANA

21.07.2016.

Pannonian Challenge je u punom zamahu, a kako bi sve funkcioniralo kako treba brinu se marljivi volonteri. Odlučili smo provesti dan s njima da vidimo kako se snalaze i što očekuju od Pannoniana.

Intervjuirali smo Stefani Šešum, koordinatoricu volontera Pannonian Challengea, koja nam je rekla kako na ovogodišnjem Pannonianu, najvećem do sada, radi čak 160 volontera i da je još 100 nažalost odbijeno u predselekciji. Takva navala na volonterska mjesta pokazuje koliku značajnost Pannonian ima za mlade u regiji. Od Stefani smo još saznali kako su volonteri podjeljeni u 10 sektora i sudjeluju u svim segmentima organizacije Pannoniana od održavanja, infrastruktue, natjecanja, sporta, glazbe, kulture, prijava sportaša, čišćenja i izgradnje parka, info pulta, IT sektora...

Po izjavama volontera možemo zaključiti da su oduševljeni cijelim projektom, iskustvom koje će steći i prije svega s upoznavanjem novih ljudi. Također govore kako će im ovakva vrsta rada koristiti u daljnjem školovanju i budućim prvim zaposlenjima.

Kako bi se volonteri osjećali što ugodnije Zagrebačka banka, kao prijatelj volontera, osigurala je volonterski šator – prostor za odmor i koordinaciju svih aktivnosti, ali i prepoznatljive majice i razne druge sitnice potrebne za preživljavanje svih dnevnih zadataka, a svi volonteri sudjelovali su i u edukaciji financijske pismenosti koja im je bila posebno zanimljiva.

Volonteri su poseban trud uložili u izgradnju skate parka koji ostaje dostupan mladima i nakon kraja natjecanja, a koliko je Pannonian odlična promocija Hrvatske u svijetu pokazuje i izravan prijenos s natjecanja u čak 10 država.