tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DIJALOG: MIKRO ILI MAKRO - PLASTIKA U MORU JE PROBLEM
5.6.2018. , Zagreb
event Događaj

DIJALOG: MIKRO ILI MAKRO - PLASTIKA U MORU JE PROBLEM

01.06.2018.

More plastike ili plastično more? I jedno i drugo, a ne događa se nekom drugom na nekom dalekom mjestu već je i na našem kućnom pragu, u Jadranskom moru. Svake minute jedan kamion pun plastike završi u moru zbog naših navika i obrazaca ponašanja, proizvodnje i potrošnje. I ostaje tamo stotinama godina. Do 2050 godine u moru bi moglo biti više plastike nego riba.

Da bi zaustavili sadašnji trend, moramo zaustaviti daljnji dotok plastike u mora i oceane, a kako, pokušat ćemo odgovoriti zajedno u dijalogu na koji si pozvan.

Policy dijalog – panel u organizaciji udruge Terra Hub i uz podršku veleposlanstva Švedske će se održati 5. lipnja, u prostoru Stabla znanja Studentskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25, 1. kat glavne zgrade, od 10 – 13 sati, u dva dijela s pauzom za kavu.

Zašto policy dijalog – panel?

Tema je kompleksna i obuhvaća više različitih aspekata problema zagađenja mora plastikom.

Ono što nam je svima zajedničko je problem s plastikom u moru koji imamo bez obzira čime se bavimo i koja je naša uloga u životnom ciklusu plastike. Ključna pitanja za panel:

  • Gdje smo sada?
  • Što je moguće napraviti?
  • Oko čega se moguće dogovoriti i zajedno djelovati u istom smjeru?

Na panelu će biti predstavnice i predstavnici više različitih sektora koji često nisu u suglasju, no ovoga puta na panelu ne želimo imati sukobljene strane koje jedna drugoj predbacuju što jesu, nisu ili bi trebale napraviti, već konstruktivan dijalog o situaciji gdje smo sada i gdje želimo biti kroz neko vrijeme.

Panel ćemo održati u dva dijela, prvi dio bit će na engleskom jeziku i započeti s uvodnim predavanje Dr.sc. Anna Kärrman, Associate Professor s ÖREBRO UNIVERSITY Sweden, MTM Research Centre, School of Science and Technology.

Za sudjelovanje se prijavi niže na linku.

Prijavi se