tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DODIJELJENE SU 68. EMMY NAGRADE
event Događaj

DODIJELJENE SU 68. EMMY NAGRADE

19.09.2016.

Na svečanosti u Los Angelesu jučer su po 68. put dodijeljene nagrade za televizijski program, Emmy. Dodjelom su dominirale „Game of Thrones“, „Veep“  i „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story“.

„Game of Thrones“ osvojila je Emmy za najbolju dramsku seriju i s ukupno 38 osvojenih nagrada postala najnagrađenija serija do sada (srušivši rekord "Fraisera" od 37 nagrada). Ove godine sukupili su ukupno 24 nominacije i 12 nagrada.

Odmah iza, s 22 nominacije, našla se mini serija "The People v. O. J. Simpson: American Crime Story“. Slučaj O.J. Simpsona očito ne prestaje fascinirati Amerikance pa se tako ova serija našla na čelu kategorije najbolje limitirane serije.

Nagrada za najbolju komediju pripala je seriji „Veep“ s neuništivom Juliom Louise-Dreyfus. Serija je do sada bila nomirnirana nevjerojatnih 42 puta, a Julia Louise-Dreyfus je osvojila i nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji.

Možda je najveće iznenađenje došlo u tzv. „talk show“ kategoriji gdje je pobjedu odnio John Oliver ispred jake konkurencije – Jerryja Seinfelda, Jamesa Cordena, Billa Mahera, Jimmyja Fallona i Jimmyja Kimmela.

Upravo je Kimmel vodio dodjelu nagrada, ali izgleda da baš i nije oduševio kritičare. Možda im treba koji dan da se slegnu dojmovi?

Naslovnica: emmys.com