tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
DUBLIN – GLAVNI GRAD HRVATSKE
event Događaj

DUBLIN – GLAVNI GRAD HRVATSKE

21.09.2016.

Željan si dobrog koncerta nekog hrvatskog benda? Kako stvari stoje najbolje mjesto za to ove jeseni je – Dublin. Da, Dublin u Irskoj. Sugar Club, The Academy, Fibber Magee's sve su to klubovi u Dublinu koji ugošćuju hrvatske glazbenike koji dolaze svirati za sve veću hrvatsku emigrantsku populaciju.

Na našu žalost (a iskreno na njihovu sreću) toliko mladih ljudi se otisnulo put Irske da su ovakvi događaji postali više pravilo nego iznimka. Najveći dio njih pristiglo je iz Slavonije pa ne čudi da su odlične koncerte održali osječki Debeli Precjednik i Gužva u 16ercu. Posjetio ih je i Neno Belan, a uskoro stižu Brkovi i Hladno Pivo.

Da situacija nije nimalo idilična, unatoč raznim demagogijama koje možemo čuti u hrvatskom političkom prostoru, najbolje opisuje bolno iskreni Facebook post osječkog rappera Kandžije povodom skorašnjeg koncerta u, a gdje drugdje, Dublinu.