tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ESCAPE THE CITY – ECO, ART & SOUND GATHERING
18.8.2018. , Barbariga
event Događaj

ESCAPE THE CITY – ECO, ART & SOUND GATHERING

17.08.2018.

Kroz posljednje tri godine ovaj kolektiv je izvaninstitucionalnim radom, baziranim na principima uradi-sam kulture organizirao veliki broj kulturnih događaja koji su imali izvrstan odaziv, a samim time i dokazali kako se rad i trud cijeni. Došao pravi trenutak kako bi se stvari podigle na višu razinu, a rezultat je jedan ljetni family gathering u prelijepoj Istarskoj prirodi!

Udruga SUB movements, vodnjanski Ekomuzej, kolektiv Together we Grow i Čarobnjakov Šešir iz Pule s ponosom predstavljaju „Escape the City".

Ovaj događaj baziran je na principima djelovanja kolektiva; spoj modernog i tradicionalnog, umjetnosti i prirode, društvene osviještenosti i zabave!

Escape the City je zamišljen kao jednodnevni program gdje će se predstaviti kombinacija tradicionalnih, lokalnih, rekreativnih, umjetničkih, zabavnih i glazbenih elemenata s ciljem stvaranja raznolike platforme koja počiva i polazi od snažnih ekoloških premisa i socijalno osviještenih odgovornih stavova.

Jedan od glavnih ciljeva ove manifestacije upravo je i umrežavanje udruga, organizacija i pojedinaca koji bi zajedničkim djelovanjem postigli izgradnju snažne zajednice utemeljene na solidarnosti, uzajamnosti i prijateljstvu.

Očekuje te:

  • Mini market - predstavljanje i prodaja rukotvorina lokalnih umjetnika poput SteppaArta, Polite BastARTa, umjetnika iz Udruge HUIU te međunarodnih umjetnika iz Španjolske – NaturWeara i Freemind Artwear
  • Niz edukativnih i rekreativnih radionica udruge Together we Grow poput hodanja po slack lineu, penjanja po svili i žongliranja
  • Cirkuske predstave Udruge Čarobnjakov Šešir
  • Glazbeni program:

Digitron soundsystem, Rockers Dub Master soundsystem, Munchies soundsystem, Bellyfull, BoombarDub, Homegrown Sound, DubCat, Ervin, Jinxie Grooves, Teddy Lee, PulaP Reggae Station

Važno je napomenuti da je Escape the City organiziran na temelju D.I.Y. ili Uradi Sam filozofije, čime se želi poručiti kako je ovaj festival pokaz kontrakulture i prikaz jednog načina života kakav on može biti ako se potrudimo. To također znači da je sve financirano isključivo iz strane organizatora i potpuno neovisno od korporacija u ulogama sponzora.

Facebook event