tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ESI2016 DALE PRVE REZULTATE
12.-25.7.2016. , Zagreb, Rijeka
event Događaj

ESI2016 DALE PRVE REZULTATE

13.07.2016.

Iako je svečano otvorenje Igara danas na stadionu Mladosti sportaši su već žestoko krenuli s natjecanjima. Niti najtopliji dan u godini nije spriječio mlade sportaše da daju sve od sebe i postignu odlične rezultate.

U muškoj košarci Sveučilište Tilburg pobijedilo je Sveučilište Debrecen 65:63, Sveučilište Pitesti Rumunjska - Sveučilište Minho Portugal 65:56, St. Petersburg State University of Technology - Sveučilište Primorska 65:53, a naše Sveučilište Split uvjerljivo je pobijedilo University of Life Sciences Estonia 93:58.

U ženskom šahu Baira Kovanova iz Ural State Mining University i Caterina Leonardi iz Ljubljanskog Sveučilišta bile su na 100% i svaka osvojile po 3 boda. Najbolji tim grupnog natjecanja je s Ljubljanskog Sveučilišta s osvojenih 5 bodova.

U muškom šahu Gabuzyan Hovhanne iz Armenian State Institute of Physical Culture krenuo je s 3 pobjede, a u grupnom natjecanju također su prvi Armenci s 5,5 bodova, dok je drugo Zagrebačko Sveučilište sa samo pola boda zaostatka.

U vaterpolu Sveučilište Rijeka je očekivano pobijedilo Sveučilište Edinburgh 10:4 dok je Sveučilište Primorska iz Slovenije slavilo protiv Sveučilišta Amsterdam 12:2.

U kategoriji Kata natjecanja u karateu dominirali su turski studenti i rezultati su sljedeći: prvo mjesto muški pojedinačno Ali Sofuoglu Sveučilište Marmara Turska, grupno Sveučilište Aydin Istanbul. U ženskoj konkurenciji pojedinačno je prva Dorota Balciarova Sveučilište Masaryk dok grupno prvo mjesto opet odlazi u Sveučilište Aydin Istanbul.

U kategoriji Kumite grupno prvo mjesto u muškoj kategoriji pripalo je našem Sveučilištu Zagreb, a u ženskoj konkurenciji prve su studentice sa Sveučilišta Palov Jozef Šafarik iz Košica.