tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FAKI 21. – FESTIVAL ALTERNATIVNOG KAZALIŠNOG IZRIČAJA
22.-27.5.2018. , Zagreb
event Događaj

FAKI 21. – FESTIVAL ALTERNATIVNOG KAZALIŠNOG IZRIČAJA

19.05.2018.

Ovogodišnji FAKI – Festival alternativnog kazališnog izričaja održava se od 22. do 27. svibnja 2018. u AKC Medika.

Festival Alternativnog Kazališnog izričaja (FAKI) u svojem 21. izdanju bavi se fizičkim teatrom, lišenim generalizacija i stereotipa, oslobođenim kategorizacije i višeznačnih imena za jednu te istu stvar.

U koraku sa suvremenim tendencijama u kojima tehnologija preuzima mnoge aspekte rada živog čovjeka, na kazališnim daskama ljudsko tijelo je i dalje jedinstvena pojava koju se teško može zamijeniti ili nadomjestiti. Autori/ce koji/e stvaraju ovogodišnji FAKI - kao izvedbeni jezik koriste pokret, a ljudsko tijelo je njihova polazišna točka i najznačajniji instrument ekspresije dihotomije želje i volje, strasti i razuma, razumijevanja i gubljenja u značenjima neverbalnih performansa.

Od 22. do 27. svibnja putem 7 izvedbi u prostorima AKC Medika (Filmski studio, DZIU) FAKI predstavlja izvedbenu platformu nezavisnih, putujućih kazališnih narativa koji djeluju izvan institucionalnih okvira razvijajući prostor za osebujne izričaje koji počivaju na margini. 6 autorskih predstava i 1 rezidencijalna premijera jezgra su ovogodišnjeg festivala, uz svakovečernja druženja s umjetnicima/cama nakon samih izvedbi.

Ulaz na sva događanja je besplatan!

Facebook event