tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI 2018.
2.-8.9.2018. , Zagreb i Split
event Događaj

FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI 2018.

13.08.2018.

Šesti Festival svjetske književnosti održat će se, već tradicionalno, početkom rujna, u Zagrebu i Splitu. Tijekom ovih godina Festival svjetske književnosti profilirao se ne samo izborom gostiju i brojem programa već i posjećenošću među najvažnije književne festivale koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i širem okružju.

Ovogodišnji Festival za razliku od tri prošlogodišnja nema zemlju u fokusu, ali zato ima možda najzanimljivije goste do sada. Kao i svake godine stižu gosti iz svih krajeva svijeta, od susjednih zemalja do daleke Australije, Južne Amerike, Afrike i, naravno, Europe. Gosti stižu iz sedamnaest zemalja svijeta koji će sudjelovati na pedesetak programa. Uz književnike i moderatore sudjeluju, kao i uvijek, likovni umjetnici i glazbenici.

Više od sto sudionika u desetak dana početkom rujna posjetit će Hrvatsku i biti u međusobno dijalogu te će predstaviti svoja djela hrvatskoj publici.

Novost na ovogodišnjem Festivalu su vaučeri u vrijednosti od 20 kn te 10 kn za osobe mlađe od 25 godina i starije od 65 godina koji služe kao ulaznica za programe u 21 sat u velikoj dvorani kina Europa. Istovremeno, njima se ostvaruje popust kod kupnje knjiga u Festivalskoj knjižari (jedna ulaznica vrijedi kao vaučer za jednu knjigu).

Ulaz na ostale programe je besplatan.

Facebook event