tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FESTIVAL ZNANOSTI 2018.
16.-21.4.2018. , Hrvatska
event Događaj

FESTIVAL ZNANOSTI 2018.

15.04.2018.

Ovogodišnji Festival znanosti održat će se od 16. do 21. travnja u 20 hrvatskih gradova. Tema ovogodišnjeg Festivala su Otkrića.

Evo što o Festivalu pišu organizatori:

Znanstvena otkrića mijenjaju svijet.

Činjenica je to kojoj svjedočimo kamo god usmjerimo oko, na što god položimo ruku, što god dotaknemo mislima. Sav napredak civilizacije i naš svakodnevni komfor od električne struje, alata i strojeva koji nam služe, prometala, računala, dostupnosti informacija do lijekova koji nam spašavaju i olakšavaju živote, čitav naš svijet počiva na znanstvenim otkrićima i tehnološkim izumima.

Od najstarijih vremena otkrića vatre, kotača i pisma, Arhimedov uzvik „Heureka!“ odzvanja kroz vjekove u svakom naporu genija i mislilaca do novijih vremena i fantastičnih otkrića poput rendgenskog zračenja, penicilina, plastike, strukture DNK ili gravitacijskih valova. No, „Heureka!“ otkrio sam, riješio sam, razumio sam, izračunao sam, shvatio sam ZAŠTO, dosjetio sam se KAKO, uzvik je koji također odzvanja i u našim glavama, u svim trenutcima naših malih osobnih otkrića, pomaka i pobjeda u razumijevanju svijeta.

Detaljni raspored događanja po gradovima potraži niže na linku.

Program Festivala