tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
FOI INTERNATIONAL DAYS 2018.
9.-11.5.2018. , Varaždin
event Događaj

FOI INTERNATIONAL DAYS 2018.

09.05.2018.

Dani međunarodne suradnje Fakulteta organizacije i informatike Sveučilište u Zagrebu održavat će se od srijede 9. do petka 11. svibnja u Varaždinu.

Nakon prošlogodišnje proslave jubilarne 10. godišnjice Dana međunarodne suradnje, čime je to događanje postalo jedno od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, ove godine organiziran je trodnevni događaj pod nazivom FOI International Days 2018. Posjetitelje očekuje mnoštvo zanimljivih predavanja i radionica, uz nezaobilazno druženje i umrežavanje. Tradicionalno ovaj događaj posjećuju zainteresirani djelatnici kako ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tako i ostalih sveučilišta i institucija u Hrvatskoj, što ga čini jedinstvenim.

Prvi dan je predviđen za sastanke i umrežavanje te će za goste iz inozemstva biti organizirana vođena tura po Varaždinu i posjet novom studentskom domu. Osim desetak gostiju s nekoliko partnerskih sveučilišta iz Europe, u Varaždinu će cijeli tjedan boraviti i više od 20 nastavnika iz Kirgistana. Za njih će u okviru Erasmus+ projekta KyrMedu na kojem je FOI jedan od partnera, cijeli tjedan biti organizirane radionice i predavanja. Više o projektu možete pronaći ovdje.

Središnji dan događanja bit će četvrtak 10. svibnja, što je ujedno 11. dan međunarodne suradnje FOI-ja. Program će započeti u 10 sati predstavljanjem međunarodne i projektne suradnje FOI-ja, a nastavit će se predstavljanjem partnerskih sveučilišta iz pet europskih zemalja: Francuske, Slovačke, Španjolske, Slovenije i Rumunjske. Istovremeno će u prizemlju FOI-ja biti postavljeni štandovi gostujućih sveučilišta i fakulteta na kojima će zainteresirani studenti i nastavnici moći prikupiti informacije i promotivne materijale.

Paralelno će se, u četvrtak i petak, održavati pozvana predavanja te radionice za studente i nastavnike. Izdvojeno je pozvano predavanje pod nazivom Od Erasmusa do vlastitog poduzeća bivšega studenta FOI-ja, Luke Klancira. Lukina priča zapravo je započela Erasmus razmjenom na Sveučilištu Karl Franzens u Grazu, a danas je on uspješan mladi poduzetnik s mnoštvom zanimljivih projekata u tijeku.

Također, za nastavnike FOI-ja organizirana je edukacija za poboljšanje vještina održavanja nastave na engleskom jeziku i u multikulturalnom okruženju s obzirom na to da sljedeće godine očekujemo veći priljev studenata iz inozemstva. Radionicu će održati Andreia Carita i Chie Misumi, stručnjakinje za interkulturalnu komunikaciju iz Amsterdama.

Cijeli program FOI International Days 2018 nalazi se niže na linku.

Program događanja