tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
GOOGLE PIXEL – U LOVU iPHONE 7 i GALAXY S7
event Događaj

GOOGLE PIXEL – U LOVU iPHONE 7 i GALAXY S7

05.10.2016.

S novim Pixel smartphoneom Google se upustio u izravnu bitku s Appleovim iPhoneom 7 i Samsugovim Galaxy s7 modelima. Iako sudeći po prvim reklamama ipak mu je iPhone veći trn u oku.

Kao pokazni model za novi Android 7.1 Nougat operativni sustav Pixel dolazi u standardnoj i XL varijanti koje razlikuje veličina ekrana od 5 i 5,5 inča. Predstavljen je u tri boje Quite Black, Very Silver i Really Blue u kombiniranom aluminijsko staklenom kućištu.

Glavna kamera je predstavljena kao najbolja do sada na bilo kojem smartphoneu sa svojih 12,3 megapixela, prednja kamera broji 8 megapixela uz AMOLED display s preko 16 milijuna boja.

Uz takvu kameru Googleu je logično bilo ponuditi i neograničen prostor za pohranu fotki i videa (za što će ti trebati Google account). Za bateriju koja sve to mora izdržati tvrde da se može kroz 15 minuta napuniti za rad od 7 sati.

Od noviteta tu su još Google Assistant koji trebao preuzeti ulogu tvog virtualnog batlera i Google Daydream virtual reality platforma koja donosi novu vrstu virtualne zabave.

Tu je i kamen smutnje posljednih mjeseci – 3,5 mm audio jack.