tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
IGRICE S AMIGE OPET SU DOSTUPNE!
event Događaj

IGRICE S AMIGE OPET SU DOSTUPNE!

10.08.2016.

Prije PlayStationa, Xboxa i Wiija postojala je – Amiga. Mlađim generacijama to ime možda ne zvuči poznato, ali kako još uvijek vlada jaki trend retromanije došlo je vrijeme da i Amiga dobije svojih novih 15 minuta slave.

Amigu je od 1985. do 1996. proizvodila kompanija Commodore, poznata po legendarnom Commodore 64 kod nas znanom kao komodorac, i iako je bila moćno osobno računalo na kojem se moglo programirati, obrađivati audio i video, veliku popularnost stekla je kao igraća konzola.

Vrijedni ljudi sa stranice Internet Archive prikupila je čak 10000 igara i programa koji su bili dostupni na originalnoj Amigi. Odlična vijest je da sve igrice možete igrati izravno iz preglednika bez bilo kakve instalacije softwarea (za one koji se žele još dalje vratiti u gamersku povijest preporučamo kolekciju DOS igara).

Zaigrajte Pac Mana, Batmana, Leisure Suit Larryja ili Lemmingse i podsjetite se starih vremena ili zaigrajte ove igrice po prvi put i osjetite za čime su to gameri ludovali prije 30 godina.