tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
INETEC ROBOTICS: NUCLEAR & NEUROSURGERY
14.5.2018. , Zagreb
event Događaj

INETEC ROBOTICS: NUCLEAR & NEUROSURGERY

08.05.2018.

Svjetski prepoznata robotika koja dolazi iz Lijepe naše. Dođi na predavanje u kojem ćeš imati priliku čuti nešto o samom vrhu hrvatske tehnologije najviše moguće kategorije.

Roboti hrvatske tvrtke INETEC već godinama vrše inspekcije primarnog kruga nuklearnih elektrana širom svijeta. Ova visokotehnološka tvrtka značajna je u svjetskim razmjerima, čija se rješenja nalaze u nuklearnim centralama u cijelom svijetu. Njihovi roboti proizvedeni u Hrvatskoj kroče, testiraju i popravljaju tamo gdje ljudi zbog visokog stupnja radijacije ne mogu.

Predavanje će obuhvatiti opći i kratki pregled temeljne djelatnosti INETEC-a koja se sastoji od nedestruktivnih provjera nuklearnih fisijskih elektrana.

Imat ćeš priliku čuti o:

  • Novom atraktivnom ITER-fusion projektu, ali i o svim nadolazećim projektima
  • NERO-neurokirurškom robotu na kojem INETEC surađuje s Fakultetom strojarstva i brodogradnje i Kliničkom bolnicom Dubrava

Nakon predstavljanja projekata, riječ će preuzeti profesor Bojan Jerbić koji će detaljnije govoriti o primjeni robotike u medicini, njihovim dosadašnjim iskustvima s projektom RONNA i budućim planovima s NERO-om.

Predavanje će se održati 14. svibnja u 14 sati na FSBu (Plava dvorana).

Facebook event