tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„ISPIT 2018.“ – IZLOŽBA STUDENATA FOTOGRAFIJE ADU
5.-19.9.2018. , Zagreb
event Događaj

„ISPIT 2018.“ – IZLOŽBA STUDENATA FOTOGRAFIJE ADU

05.09.2018.

Danas, u srijedu 5. rujna, u 20 sati u Galeriji SC otvorit će se izložba fotografija studenata prve godine diplomskog studija Fotografije Akademije dramske umjetnosti pod nazivom Ispit.

Na izložbi će se autorskim serijama fotografija predstaviti Denis Butorac i Ivan Gundić. Izložba je rezultat cjelogodišnjeg rada na umjetničkom projektu koji studenti prvi put predstavljaju javnosti. Ispit se iz institucije seli u javni prostor Galerije SC, te ispitna izložba postaje i svojevrsni ispit komunikacije s publikom.

Denis Butorac u radu Homesick propituje društveno prihvatljive tradicijske rituale muškosti temeljene na kolektivnom poricanju emocija u kojima nije nikada želio sudjelovati. Fotografiju koristi kao psihoterapijsko sredstvo u suočavanju s djetinjom traumom i novi model povezivanja s obitelji i sredinom u kojoj je odrastao.

Ivan Gundić u radu Prolaz za divlje životinje konstruira imaginarno mjesto heterotopije razmišljajući o odnosima između prostora, znanja i moći. Koristeći kameru za snimanje divljih životinja, nastoji prikazati čovjeka ogoljenog od bilo kakvih kulturalnih faktora i bez ikakvih odrednica pojedinačnog identiteta. Ako povijest počinje isto kada i svijest o sebi, Prolaz je bezvremenski prostor u kojemu se to nije dogodilo. On mora postojati kako bi razotkrio sva ostala mjesta kao stvarna i kako bi se naša društvena utopija mogla ostvariti.

Organizator izložbe je Katedra za fotografiju, a mentorica prof. Sandra Vitaljić. Izložba će se moći pogledati do srijede 19. rujna, radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.