tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ISPLATI SE ULAGATI U VINILE
event Događaj

ISPLATI SE ULAGATI U VINILE

02.09.2016.

Unazad nekoliko godina vinili su se vratili u modu i na top ljestvice prodanih nosača zvuka. Iako je to možda samo prolazni hir ipak možda treba baciti oko na te svirajuće plastične krugove koje tvoji starci drže u kutiji na dnu ormara jer bi te itekako mogli iznenaditi svojom vrijednosti.

Izdanje Guinnessove knjige rekorda za 2017. godinu potvrdilo je da je najskuplji vinil na svijetu primjerak „White Albuma“ Beatlesa. Prvo izdanje ovog albuma iz 1968. godine, snimljeno u mono verziji, sa serijskim brojem 0000001, prodano je na aukciji kuće Julien’s Auction u Los Angelesu za čak 790000 dolara.

Ploču je na aukciju dao nitko drugi nego bubnjar Beatlesa Ringo Starr koji je ploču čuvao pohranjenu 35 godina, a sredstva od aukcije je namijenio svojoj dobrotvornoj udruzi Lotus Foundation koja, između ostalog, donira novac za istraživanje raka i liječenje ovisnosti.

S tako visoko postignutom cijenom na drugo mjesto je izgurao prvi snimljeni singl Elvisa Presleya “My Happiness“ / “That’s When Your Heartache Begins” za kojeg je roker Jack White izdvojio 300000 dolara.

Za one koji nemaju 300000 dolara: