tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
IZLOŽBA: 3 DANA DOSTA HOFBAUERA
2.-4.11.2016. , Zagreb
event Događaj

IZLOŽBA: 3 DANA DOSTA HOFBAUERA

31.10.2016.

Igor Hofbauer jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih ilustratora danas. U fokus javnosti došao je kroz rad sa zagrebačkim klubom Močvara za čije je koncerte izrađivao impresivne plakate i (još neprežaljene) knjižice mjesečnih programa koje su se čekale kako zbog događanja u Močvari tako i zbog njegovih jedinstvenih ilustracija. Kvalitetu njegovih postera dokazuje i uvrštavnje u knjigu „Art of Modern Rock: the Poster Explosion“, svojevrsnu enciklopediju najboljih svjetskih postera.

Povezanost s glazbom proteže se i kroz ilustraciju covera albuma domaćih i inozemnih glazbenika, a zadnji u nizu je onaj za album kanađana Billy Talent koji se može naći u glazbenim dućanima po cijelome svijetu. Među njegovim radovima nalazimo i grafička rješenja naslovnica knjiga, ilustracije u časopisima i novinama od koji posebno treba izdvojiti one u jednim od najpoznatijih svjetskih novina Le Monde.

Izložba koja će se održati u mini galeriji Bravo, od 2. do 4. studenog, predstaviti će Hofbauerov strip Mister Morgen koji je kompilacija trinaest priča nastalih u proteklih deset godina, a osim stripa moći će se vidjeti i plakati koji su vezani uz nastajanje stripa. Prvo izdanje izašlo je za francuski L'Associatio, drugo u izdanju URK Močvara i UPI2M Books, a sljedeće godine stiže i američko izdanje za Conundrum Press.