tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
IZLOŽBA: „OUT TO SEA? KONAČNA POSTAJA: MORE?“
16.5.-10.6.2018. , Zagreb
event Događaj

IZLOŽBA: „OUT TO SEA? KONAČNA POSTAJA: MORE?“

10.05.2018.

aMORE - festival moru i Veleposlanstvo Švicarske u Republici Hrvatskoj zajedno s partnerima predstavit će u Zagrebu multimedijalnu izložbu o plastičnom morskom otpadu, velikom problemu današnjice.

Plastični otpad nije samo estetski problem. On šteti morskim ekosustavima, ali i ljudima. Plastika ne nestaje, ona prelazi u mikroplastiku te naposljetku završava u našoj hrani i ugrožava naše zdravlje.

Kako smo uzrokovali tu "plastičnu" krizu? Gdje završava plastika koju svakodnevno koristimo? Što može svatko od nas učiniti da doprinese rješavanju tog problema?

Izložbu „OUT TO SEA? KONAČNA POSTAJA: MORE?“ realizirao je Muzej dizajna iz Zuricha uz potporu Zaklade Drosos, a prikazana je na preko 25 lokacija diljem svijeta te je privukla već preko 500 000 posjetitelja/ica. aMORE je prvi festival u potpunosti posvećen moru. Drugo, prošireno, izdanje odvija se u Poreču i Zagrebu od 16. svibnja do 3. kolovoza kroz aMORE KINO, aMORE ART i aMORE EDU aktivnosti.

aMORE postaje dio šire Adriatic Plastic Challenge inicijative, koju pokreće Terra Hub Croatia iz Zagreba, te s mnogim partnerima donosi niz zanimljivih događanja. Inicijativa nastoji okupiti važne dionike i partnere poput javnosti, medija, vladinog i civilnog sektora, proizvodnog i prodajno-distribucijskog poslovnog sektora, stručnjake, istraživače i inovatore u jedinstvenu suradničku platformu kako bi zajednički iznašli održiva i inovativna rješenja kojima ćemo zaustaviti daljnji tok plastičnog otpada u Jadran.

Baš kao kada staviš prst u more i povežeš se s cijelim svijetom, aMORE i ove godine nastavlja povezivati mnoge suradnike i partnere koji se bave pitanjima mora, a s ciljem zajedničkog očuvanja tog važnog resursa.

Facebook event