tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
JAPANCI KOJI HOBI SHVAĆAJU OZBILJNO
event Događaj

JAPANCI KOJI HOBI SHVAĆAJU OZBILJNO

15.08.2016.

Audiofili su oduvijek bili životopisna skupina ljudi, a posebno su zanimljivi oni koji žive u Japanu. Život u zemlji inovacija i tehnologije stvorio je nebrojene skupine hobista koji svoju ljubav prema određenom hobiju guraju do suludih granica, a zbog cijene audio opreme audiofili su uvijek pri vrhu te ljestvice.

Ako vam već nisu dosta pojačala, gramofoni i zvučnici od nekoliko desetaka tisuća eura, zlatni i srebrni kablovi debljine valjka za tijesto onda je sljedeći korak – vlastiti stupovi za struju direktno do elektrane.

Da, upravo to je posljednji trend jer su shvatili da je struja koju dobivalju iz preopterećene mreže loša i kvari im doživljaj slušanja na njihovoj preskupoj opremi. Jedan od vlasnika električnog stupa Mr. Morita, inače veliki fan grupe Queen, kaže da se odlučio za taj potez nakon posjete kolegi audiofilu koji ima ugrađen stup uz riječi: „Slušali smo rock i vokali su zvučali dramatično bolje.“

Iako ga je inžinjer kojeg je angažirao za postavljanje stupa pokušao uvjeriti da mu zbog toga muzika neće zvučati ništa bolje Mr. Morita nije odustao i sada mu dvorište krasi prekrasni betonski stup s vlastitim transformatorom.

Nakon ovakvog poteza ostaje vrlo malo prostora za poboljšanjem svoje opreme. Možda bi bilo zgodno uložiti u vlastitu elektranu?