tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KAKO IGRATI POKÉMON GO
event Događaj

KAKO IGRATI POKÉMON GO

15.07.2016.

Što je Pokémon Go više ne treba objašnjavati. Nintendo nije stvorio ovakvu ludincu od izbacivanja originalnog Wii-ja i dok su svi na rubu živaca iščekujući bilo kakvu vijest o njihovoj novoj konzoli, radnog naziva NX, Pokémoni su pomeli tržište mobilnih igara.

S ovim fenomenom dosegao se vrh kapitalizacije potrošačke moći generacije devedesetih. Sada se više ne radi o klincima koji žicaju starce lovu za Pokémon karte već o ljudima koji su zaposleni i spremni potrošiti na zabavu. Zbog nostalgije smo uvijek spremni posegnuti u džep, a sličan primjer je i ponovno uskrsnuće vinila. Ok, kako onda igrati te uskrsle Pokémone?

Zaobilaznim putem. Pošto igra nije dostupna (službeno) u cijelom svijetu treba se malo poigrati sa svojim Android ili iOS uređajem.

Android

Instalacija na Android uređaje nije baš preporučljiva jer se download mora obaviti van Play Store-a. No, ako ti je bitnije da ih skupiš sve od sigurnosti smartphone-a nastavi čitati. Prvo u postavkama Sigurnosti odaberi mogućnost downloada s Unknown sources tj. van Play Store-a. Nakon toga odeš na Pokémon Go APK  web stranicu i skineš APK file. Kada se file skinuo, instaliraj ga i imaš posljednju verziju igrice.

iOS

Za iOS je situacija jednostavnija. U Postavkama iPhone-a odlogiraj se iz svog AppleID-ja.

Zatim se vrati na Glavne postavke i pod Language&Region odaberi SAD, Australiju, Novi Zeland ili Njemačku.

Sada možeš otići u App Store i igrica bi trebala biti dostupna za download. Ako nije moraš napraviti novi AppleID sa stvarnom adresom iz jedne od tih zemalja (pomogni se Google maps-om) i obavezno u Billing menu odaberi None. To je to, spreman si za lov!