tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KREĆE 2. NORDIJSKI FESTIVAL
15.-17.9.2016. , Zagreb
event Događaj

KREĆE 2. NORDIJSKI FESTIVAL

14.09.2016.

Od 15. do 17. rujna Zagreb će ugostiti jedan zaista poseban festival. Radi se on „Nordijskom festivalu“ koji će kroz glazbu, književnost, hranu, stil života, pričanje bajki i još puno toga predstaviti Švedsku.

Prvi dan na rasporedu je glazba, a u organizaciji Good Vibrationsa u Industrial Vintage Baru nastupit će švedski Sleepwulf i We Could Build An Empire uz potporu domaćih bendova Chui i Drvored. Sleepwulf su već posjetili Hrvatsku ove godine u sklopu InMusic festivala dok je za We Could Build An Empire ovo premijerni nastup pred našom publikom.

Drugi dan je rezerviran za književnost i švedske delicije. U prostoru „Kava i Tava“ u Tkalčićevoj ulici Ivana Simić Bodrožić održat će predavanje o švedskim krimićima, a usput će se moći probati slasna i jednostavna švedska jela poput palačinki sa šumskim voćem, sendviča s dimljenim lososom, rolica s cimetom...

Posljedneg dana festivala u Etnografskom muzeju održava se Bajkopričaonica. Na programu će biti čarobne priče sa skandinavskim čarobnim bićima. Sve posjetitelje čekaju i švedski slatkiši kao i likovna radionica Nikoline Stanišić iz Centra za kreativni razvoj „U oblacima“.

Dodatne informacije o festivalu i ulaznicama potraži ovdje.