tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
KRIES SPREMA VELIKI SPEKTAKL U BOOGALOOU!
23.2.2018. , Zagreb
event Događaj

KRIES SPREMA VELIKI SPEKTAKL U BOOGALOOU!

17.02.2018.

Velika promocija dugoiščekivanog i po mnogima jednog od najboljih albuma u 2017. u Hrvatskoj i općenito world music sceni „Selo na okuke“ Kriesa dogodit će u petak, 23. veljače, u zagrebačkom klubu Boogaloo.

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“.iz 2004. Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Indoneziji,... (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…).

Sastav:

  • Mojmir Novaković - vokal
  • Ivo Letunić - lijerica
  • Andor Végh - gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
  • Krešimir Oreški - udaraljke
  • Erol Zejnilović - električna gitara
  • Konrad Lovrenčić - bas gitara
  • Ivan Levačić – bubnjevi

Ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj cijeni 65 od kuna u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Boogaloou. Ako ih ostane na dan će koštati 85 kuna.

Facebook event