tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
MAD MAX: FURY ROAD – BEZ CGI-ja
event Događaj

MAD MAX: FURY ROAD – BEZ CGI-ja

13.09.2016.

Kada je redatelj George Miller najavio da se vraća svom starom junaku, Mad Maxu, svi su s nestrpljenjem očekivali kako će izgledati četvrti nastavak tog postapokaliptičnog remek-djela. Iako bez Mel Gibsona i s pomalo sporednom ulogom lika Mad Maxa film se pokazao uspješnicom kako kod publike (zaradio je gotovo 400 milijuna $) tako i kod kritike (osvojio je 6 Oscara oborivši rekord za australski film).

Ono što je kroz sve nastavke Mad Maxa privlačilo publiku jest sirova i neiskvarena akcija. Jurnjava po cesti i pustinji, prerađeni auti, motori i kamioni, sumanuti ritam od početka do kraja zaštitini su znak ovog serijala. Miller je poznat da CGI koristi samo kada je neku scenu gotovo nemoguće odigrati i snimiti fizički.

Svi koji su bili očarani vratolomijama Fury Roada sada imaju priliku pogledati sirove needitirane snimke filma. Jedino što možemo komentirati je da ne razumijemo kako netko nije ozbiljnije nastradao tijekom snimanja i kako ovo izgleda mnogo brutalnije od gotovog filma.