tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
MARATON KARIJERA: NENAD BAKIĆ I ZORAN VAKULA
17.5.2018. , Zagreb
event Događaj

MARATON KARIJERA: NENAD BAKIĆ I ZORAN VAKULA

16.05.2018.

Maraton karijera nastavlja sa svojim posjetima fakultetima Sveučilišta u Zagrebu! Četvrti susret će se održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a ugostit će čak dva bivša polaznika PMFa, danas poznata uspješna lica – Nenada Bakića i Zorana Vakulu.

NENAD BAKIĆ matematičar je po obrazovanju, a danas poznati hrvatski poduzetnik, investitor i trenutno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih „izlazaka“, a kompanije koje je osnovao još su u njegovom vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju. Također, posebni je savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

ZORAN VAKULA dipl. ing. meteorolog i urednik na HRT-u. Od 1994. do 2013. radio je u DHMZ-u, a na HRT-u od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao mnogobrojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza, uključujući dugoročne, te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist je na internetskoj stranici HRT-a, povremeno i u tiskovinama. Urednik je emisija „Vrijeme“ i drugih svakodnevnih priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, uključujući teletekst i internet. Član je tima koji je osmislio i priprema „HRT Meteo“ - aplikaciju za pametne mobilne telefone - jedinstvenu u svijetu po subjektivnim prognozama meteorologa. Poznat po populariziranju meteorologije u medijima, često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a, a Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu „Vakula“ 2015. koju danas mnogi rado pjevuše, a koja je čak nominirana za Porina. Sve to i još više mnogo govori o popularnosti ovog simpatičnog meteorologa kojeg će studenti upoznati u četvrtak, 17. svibnja.

Ovom prilikom, Nenad Bakić i Zoran Vakula odgovorit će na pitanja studenata koji danas studiraju na njihovom matičnom fakultetu, ali i brojne druge zainteresirane. Priče dvojice uspješnih i poznatih bivših PMF-ovaca studenti imaju priliku čuti 17. svibnja upravo na PMFu (Matematički odsjek, dvorana A101).

Raspored:

  • 16:30-17:30 predavanje, NENAD BAKIĆ
  • 17:30-17:45 kratka pauza
  • 17:45-18:45 predavanje, ZORAN VAKULA
  • 18:45 – nagrađivanje studenata

Ulaz je besplatan uz prethodnu prijavu.

Prijavi se