tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
METAMORFOZE IZ VRTA - DANIJEL SRDAREV
18.12.2017.-13.1.2018. , Zagreb
event Događaj

METAMORFOZE IZ VRTA - DANIJEL SRDAREV

04.01.2018.

Postavljena kao zadnja izložba 2017. u Botaničaru „Metamorfoze iz vrta“ može se pogledati do 13. siječnja 2018.

Izložba Danijela Srdareva, koji se bavi slikarstvom, ilustracijom, scenografijom i dizajnom, osim slika donosi i neka iznenađenja. Izložbom dominiraju kameleoni kao prototipovi metamorfoze, a jednako su zanimljive i skulpture buba napravljene od crne žice.

O autoru:

Danijel Srdarev (Šibenik, 1981.) akademski slikar - grafičar. Diplomirao je 2007. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kesera.

Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilista u Zagrebu, Gold G, Graphis Gold Award, USA, How Poster Design Awards, USA, The Undiscover Letter, ADC Young Guns, Moleskine and Lettera 27, Art Directors Club, New York, USA, 100 WINERS, Step annual design, USA, jedne od tri jednakovrijedne nagrade na 46. Zagrebačkom salonu te brojnih drugih nagrada i priznanja za svoj rad.

2004. god. počašćen je pozivom JBBY-a (Japanese Board on Books for Young People) za sudjelovanje na četiri izlozbe u Japanu – Tokyo u kategoriji Excellent artist. Realizirao je deset samostalnih izložbi. Sudjelovao je na više od pedeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (New York, Tokyo, Amsterdam, Den Haag, Bologna, Leipzig, Bratislava, Bruxelles, Maribor…). Objavljeno mu je jedanaest ilustriranih knjiga za djecu i ilustracije u raznim publikacijama.

Ostvario je projekte u kazališnim predstavama u Hrvatskoj i Sloveniji (redatelji: Mateja Koležnik i Rene Medvešek). Radovi mu se nalaze u više zbirki u zemlji i inozemstvu.

Facebook event