tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
MJESEC FRANKOFONIJE 2018.
1.-31.3.2018. , Zagreb
event Događaj

MJESEC FRANKOFONIJE 2018.

13.03.2018.

Mjesec frankofonije u Hrvatskoj slavlje je svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj. Slavi se tijekom cijeloga ožujka, a organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacije za frankofoniju prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Francuska, Grčka, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska, Maroko) i uz potporu Francuskih alijansi u Hrvatskoj te brojnih drugih hrvatskih udruga i kulturnih institucija.

Međunarodni dan frankofonije slavi se svake godine 20. ožujka. Ove godine Mjesec frankofonije slavi se u 15 gradova diljem Hrvatske s više od 100 kulturnih i društvenih događanja (film, kazalište, izložbe, koncerti, predavanja, natjecanja i sl.). Središnji je događaj ovogodišnjega Mjeseca frankofonije u Hrvatskoj koncert Joseph Edgar Trija koji će se održati u utorak 20. ožujka u 20 sati u Klubu Sax.

Na ovogodišnjoj manifestaciji Sveučilište u Zagrebu sudjelovat će s dva koncerta studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu 13. i 14. ožujka u 19 sati, u dvorani Stančić/Huml Muzičke akademije. Studenti će izvoditi djela francuskih skladatelja u rasponu od 18. do 21. stoljeća.

Cijeli program