tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
MOSTAR SEVDAH REUNION @BOOGALOO
22.9.2018. , Zagreb
event Događaj

MOSTAR SEVDAH REUNION @BOOGALOO

22.08.2018.

Mostar Sevdah Reunion napokon se vraća u Zagreb! Kraljevi sevdaha nastupit će u subotu, 22. rujna u Boogaloou.

Mostar Sevdah Reunion su pioniri sevdaha 21. stoljeća ili, jednostavno rečeno, najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja, kombinirajući izvorne sevdalinke s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, oduševljavaju  publiku diljem svijeta. Njihov se glazbeni izričaj gotovo u cijelosti sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima.

Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album izdan 1999. godine snimljen je u Centru Pavarotti. Od tada je mostarski bend stalni posjetitelj najvećih World Music i jazz festivala, koncertnih dvorana diljem svijeta! Nabrojimo samo Queen Elizabeth Hall i Barbican Center u Londonu, Concertgebouw u Amsterdamu, Konzerthaus u Beču, Kremljski državni teatar u Moskvi, Palaču umjetnosti u Budimpešti, North Sea Jazz Festival, Nice Jazz Festival, WOMAD festival... Stotine koncerata i četiri dokumentarna filma koja su napravljena o njima najbolji su pokazatelj o kakvom se bendu radi!

S posljednjim studijskim albumom “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn” u izdanju nizozemskog Snail Recordsa bend je predstavio svjetskoj World music sceni jednu od najbolje čuvanih tajni balkanske muzike - Milutina Sretenovića Sretu , koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji “Nikad nije kasno”. Šestiću i ekipi dovoljno je bilo samo jednom da ga vide i čuju uživo, kada im se pojavio kao specijalni gost povodom obilježavanja 80. rođendana kralja romske muzike, pokojnog Šabana Bajramovića, nakon čega su stupili u suradnju s njim.

Cijene ulaznica u pretprodaji su 95 kuna, na dan koncerta će koštati 110 kuna.

Facebook event