tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NAJAVLJENA NOVA IMENA SUPERUHO FESTIVALA
6.-8.8.2018. , Primošten
event Događaj

NAJAVLJENA NOVA IMENA SUPERUHO FESTIVALA

23.03.2018.

Ovogodišnje izdanje SuperUho festivala održat će se u Primoštenu od 6. do 8. kolovoza, a upravo su najavljena jaka imena koja garantiraju još jedan super festival.

Prvo veliko festivalsko ime je norveški Turbonegro koji stižu na krilima svježe objavljenog albuma „Rock n Roll Machine“ koji je obradovao njihov fanatični fan club Turbojugend, sve svjetske garage punkere, fanove dobrog provoda i mornare širom svijeta.

!!! ili Chk Chk Chk su jedan od miljenika domaće publike tako da će u Hrvatskoj zasvirati dva puta u 4 mjeseca. Prvi koncert, u organizaciji Yammat FMa, već je odavno rasprodan tako da je Primošten dobra druga šansa za sve koji su ostali bez ulaznica. Spajanjem zaraznih house beatova s funkoidnim bas linijama i post punk gitarskim dionicama !!! su vrlo brzo postali živom atrakcijom o čijim se urnebesnim nastupima glas proširio i izvan scene u kojoj su potekli, što im je odškrinulo vrata prema mainstreamu i postavilo stepenice prema pozornicama svih značajnijih svjetskih festivala.

Kraljevi riffa i psihodelije Earthless po prvi pute će zasvirati pred domaćom publikom. Trojka iz San Diega na sceni je 17 godina, iza sebe ima 5 albuma i veliko sljedbeništvo na američkoj i europskoj underground sceni. Na turneji promoviraju svježe objavljeni album „Black Heaven“.

Da !!! ne budu usamljeni u misiji razgibavanja udova i zagrijavanja mišića publike SuperUha potrudit će se sjajni kanadski electro pop duo Blue Hawaii. S tri albuma za sobom od kojih je posljednji prošle godine objavljeni „Tenderness" naišao na odobravanja sve brojnije publike ali i kritike, Blue Hawaii iznimno uspješno spajaju plesnu glazbu devedesetih s neupitnim darom za pisanje svježih i nezaboravnih pop pjesama.

Čast da budu prvi među domaćim snagama na festivalu pripala je pulskom indie folk triju s prizvukom psihodelije, a koji se odazivaju na ime NLV. Premda im je SuperUho šansu pružio već na prvom izdanju festivala kad su u kasno popodne u akustičnom izdanju zasvirali na plaži, došlo je vrijeme da im se omogući da na središnjoj pozornici pokažu zbog čega su postali jednima od perjanica sve bogatije domaće kantautorske scene.

I kao zadnje, ali ne manje vrijedno ime ove prve festivalske objave iz Bjelovara dolazi sjajan prog noise rock trio Them Moose Rush. Kao što je već rečeno u najavi grupe Earthless, prog rock upravo živi svoju novu mladost, a Them Moose Rush u tome igraju sve bitniju ulogu i u svjetskim okvirima. Velika se priča pokrenula oko ovih supernadarenih dečki, pa su tako njihov upravo objavljeni album "Don't Pick Your Noise" uz primjerice naš Ravno Do Dna koji im je dodijelio čistu desetku, nahvalili brojni svjetski relevantni glazbeni mediji.

Festivalske ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, a kamperske se mogu kupiti već za 90 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu koštat će samo 310 kuna, a navedene cijene vrijedit će do 18. travnja.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

  • Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
  • Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
  • Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
  • Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik
  • CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
  • Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
  • Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka

 Nakon 18. travnja cijene ulaznica će biti 250 kuna (do 18. lipnja), 290 kuna (do 6. kolovoza) te 320 kuna (na ulazu), a cijene kamperskih ulaznica će biti 120 kuna (do 18. lipnja) te 150 kuna (do kraja festivala).

Facebook event