tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NAJBOGATIJE ŽENE SVIJETA
event Događaj

NAJBOGATIJE ŽENE SVIJETA

17.08.2016.

Forbes je poznat po sastavljanju lista bogataša. Kako njihov broj u svijetu raste tako i liste postaju specifičnije. Jedna od njih je i lista bogataša koji su svoje milijarde zaradili u tehnološkoj industriji. Od njih 100 za 2016. godinu na popisu se našlo svega 5 žena. Treba samo napomenuti da su na listu ušli ljudi koji su svoje bogatstvo zaradili, nasljednici će morati pričekati svoju listu.

Zhou Qunfei, najbogatija je žena s ove liste s procijenjene 6,4 milijarde dolara. Ova poduzetnica iz Hong Konga vlasnica je većinskog dijela kompanije Lens Technology, jednog od najvećih svjetskih proizvođača ekrana za mobitele i tablete.

Slijedi ju Denise Coates iz Ujedinjenog Kraljevstva s procijenjene 3,8 milijarde dolara. Gospođa Coates osnivačica je internetske kladionice Bet365 koju dijeli sa svojim bratom Johnom, naravno, također milijarderom.

Treća na listi je Lam Wai Ying s procijenjene 3 milijarde dolara. Kompanija je Biel Crystal Manufactory, mjesto Hong Kong, a biznis touch screen ekrani za mobitele. Zvuči poznato? Jedino se ovaj put radi o ekranima za Apple. Kako bi bogatstvo i u ovom slučaju ostalo u obitelji drugu polovicu kompanije posjeduje njezin suprug Yeung Kin-man.

Judy Faulkner svoje bogatsvo procijenjeno na 2,7 milijarde dolara gomila već godinama. Ova amerikanka je davne 1979. osnovala kompaniju za pohranu medicinskih podataka i sada se u njezinoj bazi nalazi više od polovice građana Sjedinjenih Američkih Država.

Posljednja na listi je amerikanka Meg Whitman ujedno i jedina koja nije osnovala svoju kompaniju nego je svoje bogatstvo, inače procijenjeno na 2,2 milijarde dolara, zaradila vodeći tuđe kompanije. Nakon Hasbroa i Walt Disneyja provela je desetljeće vodeći eBay, a nakon toga i Hewlett-Packard.

Čestitamo ovim sposobnim ženama i nadamo se da će na popisu za sljedeću godinu broj žena doseći barem dvoznamenkastu brojku.