tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NENO BELAN & FIUMENS SVIRAJU PJESME GRUPE ĐAVOLI
21.9.2018. , Zagreb
event Događaj

NENO BELAN & FIUMENS SVIRAJU PJESME GRUPE ĐAVOLI

23.07.2018.

Neno Belan & njegovi Fiumensi donose u zagrebačku Tvornicu kulture 21. rujna kompletan opus grupe Đavoli. U večeri posvećenoj jednoj od najvažnijih domaćih rock grupa u povijesti proći će se kroz sva četiri studijska albuma objavljena od 1986. do 1998. godine.

Grupu Đavoli osnovao je 1984. u Splitu Neno Belan. Njihova mješavina ranog rock'n'rolla i twista uz specifičan mediteranski „začin“ i razrađen imidž stvorili su jednu od najvećih i najuspješnijih grupa ovih prostora. Iako na kontu imaju četiri studijska albuma („Ljubav i moda“, „Halo Lulu 22“, „Ostani uz mene“ i „Space Twist“) i svega desetak aktivnih godina Đavoli su višestruko doprinijeli domaćoj rock sceni.

Uz vječne hitove poput „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Jagode i čokolada“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“, „Bambina“, „Điri điri“ i „Cestom preko Zagore“ bend je razvio autorsku superiornost Nene Belana te u posljednjoj fazi, uz album „Space Twist“, predstavio i trojac Olja Dešić (bas), Leo Rumora (bubnjevi) i Vedran Križan (klavijature) koji i danas čine Fiumense. Kada Neno Belan i Fiumensi izvode pjesme grupe Đavoli, kao što će biti 21. rujna, pridružuje im se Jakša Kriletić – Jordes, jedan od naših najglasovitijih saksofonista, jer, kako sam Belan kaže «bez saxa nema Đavola».

Ovoj izuzetnoj grupi glazbenika pripala je čast da prvi nastupe u novom i rekonstruiranom prostoru u Šubićevoj. Radovi su počeli krajem lipnja i trajati će do početkom rujna kada će poboljšana i povećana Tvornica kulture moći primiti čak 2200 ljudi čime postaje daleko najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Specifičnost Velikog pogona bit će u prilagodbi prostora koji će idealno funkcionirati za koncerte od 300 do 2200 posjetitelja.

Ulaznice u pretprodaji iznose 80 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 100 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
  • Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • Entrio prodajna mjesta i online