tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
NINA BAJSIĆ UZ J.R. AUGUSTA  U SAXU!
6.12.2018. , Zagreb
event Događaj

NINA BAJSIĆ UZ J.R. AUGUSTA U SAXU!

04.12.2018.

Vrlo talentirana zagrebačka kantautorica Nina Bajsić pozvana je kao posebna gošća na koncert J.R. Augusta u Saxu te će svojim nastupom otvoriti ovu posebnu večer. Zabočki kantautor je prije nekoliko dana izbacio svoj peti EP Black Waters, a svakako vrijedi istaknuti da će mu se ovom prilikom na pozornici pridružiti čak 17 ljudi koji čine njegov zbor i bend.

Nina Bajsić završila je violinu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu, povremeno svira u kazalištu, a nakon nekoliko mjeseci provedenih u Dublinu intenzivnije se počinje baviti kantautorskim radom. Autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Od 2013. sudjeluje u poznatoj radiofonijskoj predstavi Hoerspiel – mala igra za slušanje i gledanje, a ove godine se istakla odličnim nastupom na 16. izdanju Tabor Film Festivala. Poeziju i kratke priče objavili su joj časopisi Kritična masa i britanski StepAway Magazine.

Zbilja se veselim koncertu u Saxu jer se osjećam sve bolje i bolje na pozornici i svirački smo kao bend i zbor postali jaki. U Saxu sam već svirao nekoliko puta, a zadnje je bilo prošle godine sa Stray Doggom, ali tada sam bio solo, a ovo će biti cjelovečernji koncert s bendom i zborom i zbog toga sam stvarno sretan! Nadam se da će biti krcato jer vidim da postoji veliki interes za koncert pa predlažem ljudima da nabave karte na vrijeme! Koncert otvara fenomenalna Nina Bajsić što mi je stvarno drago jer poštujem njezin rad i divim se njenom glasu! Vidimo se u četvrtak“, izjavio je prije nastupa Nikola Vranić poznatiji kao J.R. August.

Ovaj multiinstrumentalist iz Zaboka dosad je objavio 5 EP-a („Change of Seasons”, „Tea Party with Mrs. Death”, „33”, „Tales from the Forest” i Black Waters). U pripremi je još jedan EP: „Dangerous Waters“. Ljubimac je podjednako publike kao i kritike, a pažnju javnosti zavrijedio je kvadrilogijom „Change of Seasons“ - pričom o 4 godišnja doba ispričanu kroz četiri videospota, od kojih se s prvim, „Man With A Magnificent Mind“, našao na ljestvici najperspektivnijih glazbenika na službenoj web stranici velikog Coldplaya. Prije godinu i pol dana održao je fantastičan koncert u Saxu sa Stray Doggom, a sigurno će vrhunsku izvedbu pružiti i ovaj put sa zborom i bendom kao poklon vjernoj publici za sv. Nikolu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u Saxu još u utorak od 18 do 22 i srijedu od 20 do 23 sata, dok će u četvrtak, 6. prosinca koštati 45 kuna. Početak koncerta je u 21 sat.